NL Unlimited

Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

3x waarom je voor groene zakelijke energie moet gaan

In Nederland vind je een groot aantal ondernemers dat de laatste jaren overgestapt is op groene zakelijke mkb energie of grootzakelijke energie. Deze ontwikkeling is terug te brengen naar een aantal veranderingen in de samenleving. Zo is duurzaamheid alsmaar belangrijker in zowel het leven van particulieren als van ondernemers. Wist je bijvoorbeeld dat een groot deel van de Nederlandse consumenten eerder voor een bedrijf kiest dat groen onderneemt dan voor een bedrijf dat dit niet doet? Ook de overheid in Nederland vindt het belangrijk dat bedrijven in ons land energiebesparende maatregelen treffen. Kortom: voldoende redenen om zelf ook over te stappen op groene zakelijke energie. In dit artikel lees je nog meer redenen waarom je de overstap als ondernemer zou kunnen maken.

Groene energie is beter voor het behoud van de aarde

De belangrijkste reden waarom je moet overstappen op groene stroom is omdat groene energie beter is voor het milieu. De laatste jaren wordt het klimaat geteisterd met talloze uitlaatgassen. Een van de meest schadelijke gassen is CO2; een gas dat bij de productie van grijze energie veelvuldig vrijkomt. Kijken we naar de manier hoe groene energie wordt opgewekt dan zien we dat daar veel minder CO2 bij vrij komt. Wat ook prettig is, is dat groene energie uit natuurlijke bronnen wordt gehaald. Dit zijn bronnen die op de aarde aanwezig zijn en die nooit op kunnen gaan. Grijze stroom wordt daarentegen uit fossiele bronnen gehaald, namelijk brandstoffen zoals steenkool en aardolie. Deze bronnen kunnen wel op en sterker nog: blijven we die bronnen uitputten zoals we nu doen dan komt het einde ervan zeker in zicht. Tijd om actie te ondernemen dus. Overstappen naar groene energie is al een goed begin.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Wat ook voordelig is aan groene energie is dat het een vorm van stroom is die je zelf op kunt wekken. Die natuurlijke bronnen zijn namelijk ook gewoon in jouw omgeving beschikbaar. De meeste ondernemers gebruiken de zon als natuurlijke bron om groene energie op te wekken. Met behulp van meerdere zakelijke zonnepanelen op of bij hun bedrijfspand wekken ze daarmee energie op voor het bedrijf. Het voordeel van zonnepanelen is dat je enkele jaren na de investering profiteert van volledig gratis energie. Je betaalt namelijk niks voor zonnestralen dus ook niet voor de energie die je ermee opwekt. Daardoor ben je met zonnepanelen onafhankelijk van de schommelingen van de tarieven op de energiemarkt

Geef een reactie

Thema door Anders Norén