NL Unlimited

Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

4 bestemmingen om even uit het grauwe Nederlandse weer te ontsnappen

Heb jij ook zo’n last van een winterdip? Dat is niet gek want de afgelopen dagen is het steeds super grauw weer. Helaas kunnen we alleen nog maar meer van dit weer verwachten. Mijn hoop voor een witte kerst heb ik ook al opgegeven. Het enige waar ik nu aan kan denken is een heerlijke vakantie met nog redelijk weer. In deze blog deel ik een aantal bestemmingen waar je even kunt ontsnappen van de grauwe winter hier in Nederland. 

 

Egypte 

Egypte is een van de populairste bestemmingen in de maand december. Naar Egypte is het maar 4,5 uur vliegen en dan kun je genieten van 23 graden. Egypte is gelegen in het noorden van Afrika aan de Rode Zee. Het land zit vol met leuke badplaatsen waar je lekker cultuur kunt snuiven. De meest populairste badplaatsen zijn Hurghada, El Gouna, Sharm el Sheik en Marsa Alam. In Egypte kun je in een luxe resort vertoeven tegen een betaalbare prijs. Vooral in de maand december! 

 

Turkije

Als ik denk aan Turkije, dan denk ik aan lekker eten en heerlijk ontspannen in een luxe resort. Vliegtickets Turkije kun je nu voordelig boeken via Triptime Vliegtickets. Naar bijvoorbeeld Antalya is het maar 6 uurtjes vliegen en ben je nog geen €300 kwijt voor een retourtje. Als je graag nog iets actiefs wil doen tijdens deze vakantie dan zijn er in Antalya genoeg bezienswaardigheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Düden waterfalls, shoppen in de oude stad Kaleiçi of een bezoekje brengen aan de oude Romeinse haven. 

 

Canarische eilanden 

Of kies voor een van de Canarische eilanden! Ook deze zonnige bestemming is niet langer dan 5 uurtjes vliegen. Fuerteventura, Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria behoren tot de Canarische eilanden. Als je van natuur houdt kun je het beste kiezen voor het mooie Fuerteventura. Gran Canaria zal ik aanraden voor in de zomer, omdat het een super gezellige boulevard heeft, maar daar nu niet zoveel te beleven valt. Op de Fuerteventura kun je heerlijk wandelen door de duinen van Corralejo, leren surfen of het vulkanische landschap ontdekken. 

 

Zuid-Afrika 

Of zoek het toch iets verder op in Zuid-Afrika. Een voordeel van deze bestemming is dat het daar nu zomer is! Het land is super groot waardoor je makkelijk drie weken kunt vullen. Zelf kom ik al van kleins af aan in dit land, omdat mijn familie hier woont. Als je kiest voor een trip naar Zuid-Afrika zal ik zeker een week vertoeven in Sun City. Hier valt namelijk genoeg te doen en te beleven. Je hebt hier onder andere meerdere zwemparadijzen, een krokodillen centrum en een casino. Verder kan een safari trip natuurlijk niet ontbreken. Kies voor het Krugerpark of Hluhluwe-Imfolozipark om waanzinnige avonturen te beleven. 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén