Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Buitenverlichting en alles wat daar bij komt kijken

buitenverlichting

Het wordt weer donkerder buiten en dus schijnen we vandaag een lichtje op de buitenverlichting. Buitenverlichting is niet alleen ontzettend praktisch, het kan ook daadwerkelijk een mooie toevoeging zijn aan je tuin. Als je op zoek bent naar mooie buitenverlichting kun je eindeloos zoeken en uiteindelijk verdwalen in het aanbod. Op basis van persoonlijke voorkeur en budget is er natuurlijk al wel basis onderscheid te maken, maar blijft staan dat er echt weergaloos veel in de markt is op dit moment. Met honderden merken, tientallen types en een varia aan stijlen, kleuren en formaten is er in ieder geval voor iedereen wel wat te vinden.

Waar ben jij eigenlijk naar op zoek?

Belangrijk is om te weten wat je zoekt. Vóór je zomaar thuiskomt met een lamp die mooi lijkt in de showroom- of tuin, is het handig om eerst goed te kijken waar je de buitenverlichting wilt plaatsen en wat er goed op die plek past. Een mega grote 240V lamp voor je knusse zithoek op de veranda is natuurlijk wat overdreven. Andersom heb je ook weinig aan een schemerlamp als buitenverlichting in een grote tuin. Dus voor je je zoektocht begint, eerst even goed bedenken wat je nodig hebt. Hoeveel licht heb je nodig, wat voor soort lamp past op de plek waar je de lamp voor zoekt en wat is het budget? Heb je RVS materiaal nodig? Gaat het om sfeerverlichting, een specifieke stijl of wil je gewoon extra licht op een donkere plek? 

De keuze is reuze

Er is zó veel aanbod. Merken als Philips (Hue), Steinel, Lucide, Eglo,  maar ook Konstsmide en Luxform hebben stuk voor stuk tientallen tot honderden verschillende buitenlampen. Industriële, klassieke, vintage, modern en landelijk, retro, speelse en nostalgische lampen, het is er allemaal. Of sla eens een ander pad in en ga voor een Scandinavische stijl van het Deense Umage (voorheen Vita): stijlvol maar zeker ook praktisch. Verder heb je keuze tussen inbouw lampen, vloerlampen, hanglampen, solarlampen, led verlichting, noem het maar op. Solar verlichting is natuurlijk wel lekker duurzaam! Dus als je toch groene handjes hebt en de tuin op de schop neemt, waarom niet gaan voor écht groen? Solar verlichting is het meest energiezuinig  en milieuvriendelijk. Het zonnepaneel zorgt ervoor dat de batterijen of accu aan de binnenkant worden opgeladen door het zonlicht van buitenaf en zodoende later nog lang voor licht kunnen zorgen in je tuin.

Geef een reactie