Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

De interieurs van nu

Tegenwoordig zijn er wel tientallen verschillende soorten interieurs te tellen. Van Bohemian stijl tot Industrieel. Vandaag ga ik het hebben over de Scandinavische, Industriële, Mid-Century en de Urban Modern. Deze vier stijlen zijn niet meer weg te denken. Welke stijl past het best bij jou?

Scandinavisch

De Scandinavische stijl spreekt eigenlijk al een beetje voor zich als het gaat om de oorsprong. In Scandinavië is er eigenlijk maar één stijl echt heel populair. Als je aan een Scandinavisch interieur denkt, denk je aan een lege vloer. Je vindt hier weinig tot geen tapijt. Alle lichte kleuren moeten zo goed mogelijk terugkomen. Er wordt dus gebruik gemaakt van lichte en zachte kleuren. Waarom is dit? Het wordt snel donker in Scandinavië, zo probeerde de mensen het licht uit hun huis te halen. Geen lichte kleuren zoals lichtgeel of lichtgroen, maar zachte grijstinten of zachtroze. Er is ontzettend veel hout aanwezig. Hou je niet van hout? Dan is deze stijl niks voor jou.

Industrieel

Misschien is deze stijl meer voor jou. Hou je van een robuuste, stoere uitstraling? Dan past de Industriële look helemaal bij jou. De robuuste stijl maakt het stoer en sierlijk tegelijk. Er wordt hier vaak gebruik gemaakt van donker kleuren en veel metaal. Vintage meubels passen hierbij als gegoten! Breng de oud-fabriek look helemaal terug met een grote plafondlamp.

Mid-Century

Als je aan Mid-Century denkt, waar denk je dan aan? Helemaal correct. Middenin de 20e eeuw. Old school en modern tegelijk. De oude meubels zijn weer helemaal hot. Veel creatieve kunsten aan de muur, maakt het plaatje helemaal af. Een paar led inbouwspots erbij en je voelt je helemaal thuis. De materialen die worden gebruikt zijn vaak afgestamd van designers. De meubels zullen bij elk interieurstijl mooi staan. Deze stijl is overigens goed te combineren met andere stijlen.

Urban Modern

Tot slot hebben wij de Urban Modern. Zijn de bovenstaande interieurs toch niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een hippe moderne stijl. Het is een stedelijk interieur en stamt af van grote lofts in grote steden. Breng nu een stukje van New York in jouw eigen huis. Het is een mix van verschillende interieurstijlen. Er zijn veel grote elementen maar ook hele minimalistische en exotische elementen. Denk bijvoorbeeld aan een knalrode bank met een blauwe muur. Mix and match. Het kan allemaal. Een beetje uit de comfortzone stappen. Er zijn meer ontwerpers op de markt dan ooit. Er is genoeg keuze en je hoeft niet bang te zijn dat je aan één ontwerp moet vasthouden. Probeer eens wat te combineren, en voilà.

Geef een reactie