Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Een luxe manier van thuiswerken

Een dag of meerdere dagen thuiswerken is voor de meeste mensen een verademing. Naast dat het een verademing is, is thuiswerken ook voor een werkgever bijzonder interessant. Onderzoek heeft uitgewezen dat een gedeelte thuiswerken ervoor zorgt dat een medewerker veel productiever is dan dat hij of zij alleen maar op kantoor zou werken. Het zorgt er onder andere voor dat een werknemer niet in de welbekende sleur beland en ook niet met tegenzin meer naar zijn werk gaat. Veel mensen vergissen zich wel in thuiswerken want die gaan dit als een halve vrije dag zien. Dit is uiteraard niet de bedoeling, om de productiever te zijn, moet je daadwerkelijk wel aan de slag. Het zou ook niet netjes naar jouw baas toe zijn als je lekker series gaat kijken en dan kun je thuiswerken ook voorlopig wel vergeten. Gefocust blijven? Richt je thuiskantoor op een luxe manier in!

De apparatuur die je gewend bent

Als je op kantoor werkt dan heb je altijd de beschikking tot bijvoorbeeld een laptop of een computer en andere apparatuur die je dagelijks gebruikt. Je hebt door de maanden of jaren heen een werkstijl ontwikkeld die perfect is afgestemd op de beschikbare apparatuur. Opeens zit je thuis aan de keukentafel en werk je aan je prive laptop aan werkgerelateerde zaken. Om te voorkomen dat werk en prive door elkaar heen gaan lopen is het goed om een laptop van het werk mee naar huis te nemen. Zorg er thuis ook voor dat je echt een plek inricht waar je goed kunt werken. Misschien heb je op je werk een speciaal toetsenbord en een speciale muis. Alles meenemen is best een gedoe dus een extra setje aanschaffen kan ook geen kwaad. Werk je op je werk met meerdere schermen? Dan kan een extra beeldscherm kopen voor thuis geen kwaad!

Een goede houding is van groot belang

Op het werk hebben veel mensen een fijne bureaustoel en deze is soms ook nog eens compleet ingesteld aan het lichaam van een medewerker. Thuis moet je dus niet opeens op de bank gaan zitten want je gaat merken dat je houding daar aanzienlijk last van gaat hebben. Zorg ervoor dat je in een goede stevige stoel gaat zitten zodat je niet na afloop van je thuiswerkdag met rugpijn afsluit. Heb je een aparte studeerkamer? Dan is het zeker geen overbodige luxe om een soortgelijk model bureaustoel te kopen en deze thuis te gebruiken. Ik heb mijn thuiskantoor ingericht, hopelijk heb jij na het lezen van mijn blog genoeg inspiratie opgedaan om dit ook te doen!

Geef een reactie