Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Energie besparen binnen je bedrijf? Check deze tips

energie zakelijk vergelijken

De afgelopen jaren zijn de kosten voor gas en stroom behoorlijk gestegen. Zowel ondernemers als particulieren betalen meer voor hun energierekening sinds de gestegen heffingen op energie vanuit de Nederlandse overheid en de energietarieven die hoger zijn gaan liggen. Voor sommige bedrijven betekent dit dat zij honderden euro’s extra op jaarbasis kwijt zijn. Dat is zonde van je geld en daarom hebben we in dit artikel enkele tips voor je verzameld waarmee je alsnog kunt besparen op je energie én dus je energierekening. Deze tips zijn niet alleen voor beginnende ondernemers bedoeld; ze kunnen ook bij meer ervaren ondernemers goed van pas komen.

Verbruik minder energie

De eerste tip lijkt simpel, maar in de praktijk blijkt dat ondernemers het best lastig vinden om daadwerkelijk minder energie te verbruiken binnen het bedrijf. Toch is het verlagen van je energieverbruik een van de meest gemakkelijke en vooral meest efficiënte manieren om energie en geld te besparen. Maak daarom een zogeheten energieplan waarin je het overzicht krijgt wat er in welke ruimte wanneer verbruikt wordt. Kijk daarnaast naar de isolatie van het kantoor waar gewerkt wordt: is er vloerisolatie aanwezig? Hoe zit het met de beglazing van de ramen? Is het dak goed geïsoleerd? Ook op verlichting kun je veel besparen: stap bijvoorbeeld helemaal over op LED-verlichting. Wanneer je alle gloeilampen op kantoor kunt vervangen door LED-lampen bespaar je uiteindelijk veel energie. Wist je dat een LED-lamp vaak maar 3% verbruikt van de energie die een gloeilamp verbruikt?

Wek zelf zakelijke stroom op

Waarmee je ook veel energie en geld kunt besparen, is het overstappen op zakelijke zonnepanelen of andere mogelijkheden waarmee je zelf energie op kunt wekken. Steeds meer ondernemers in Nederland kiezen voor zakelijke zonnepanelen om op die manier én groen bezig te zijn én uiteindelijk geld over te houden in de zakelijke portemonnee. Omdat er steeds meer vraag is naar zonnepanelen is de prijs hiervan de laatste jaren flink gedaald. Hierdoor is het nóg toegankelijker om zelf ook over te stappen op het zelf opwekken van energie. Het grootste voordeel hiervan is dat je de investering in zonnepanelen binnen enkele jaren eruit hebt. Daarna kun je genieten van gratis energie, omdat je stroom opwekt uit gratis natuurlijke bronnen namelijk de zon. Extra mooi meegenomen hierbij is het feit dat klanten eerder kiezen voor een bedrijf dat groen bezig is dan voor een bedrijf dat niets doet aan energiebesparende maatregelen. Op Minder.nl lees je meer over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen.

Online vergelijken van energieleveranciers

Tot slot nog een hele eenvoudige manier om te besparen op energie: blijf bezig met het vergelijken van zakelijke energie. Veel ondernemers blijven trouw aan een energieleverancier wanneer ze daar eenmaal een contract hebben afgesloten. Dat is zonde van je geld, omdat je altijd ergens anders een interessante aanbieding kunt scoren. Iedere energieaanbieder stunt namelijk jaarlijks met de prijzen om zo klanten te trekken. Daarom is de kans groot dat je veel te veel betaalt voor je zakelijke energie wanneer je ergens blijft zonder stappen te ondernemen. Energie zakelijk vergelijken zorgt ervoor dat je ieder jaar, of in ieder geval na ieder energiecontract, wéér de beste aanbieding hebt zodat je altijd een scherpe prijs betaalt. Met deze tip bespaar je misschien geen energie, maar wel energiekosten en dat is ook absoluut wat waard.

Geef een reactie