Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Hoe kies je je bestemming voor vakantie in Nederland?

Een vakantie in Nederland. Hier wordt steeds vaker voor gekozen gezien de pracht die Nederland te bieden heeft. Wellicht hebben de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus er ook wat mee te maken, maar dat terzijde. In Nederland kun je een prachtige vakantie hebben, voor iedere leeftijd. Uit je dak gaan in een grote stad, de natuur opzoeken, op je ligbedje hangen op het strand, het is allemaal mogelijk. 

Een grote stad

Wanneer je wel van een beetje drukte houdt is een grote stad in Nederland zeer geschikt. Veel toeristen kiezen logischerwijs voor Amsterdam, maar ook Rotterdam, Den Haag en Utrecht verdienen het om in consideratie genomen te worden. Het uitgaansleven is bruisend, je hebt er de lekkerste bars en restaurants en je kunt genoeg activiteiten en tours doen. Er zijn ook een aantal Van der Valk hotels in Amsterdam en andere van de grote steden, die je lekkere luxe bieden in de stad. Let er wel op dat je in Amsterdam een redelijk typische toeristen vakantie krijgt, je bent één van de velen. In steden zoals Utrecht en Den Haag vind je ook toeristen, maar in veel mindere mate. 

Met de kids

Als je met de kids weggaat kun je kiezen voor een vakantiepark dichtbij een attractiepark. In Nederland zijn de grootste pretparken Walibi en de Efteling. Hier kunnen je kids helemaal losgaan. Beide zijn voor alle leeftijden vermakelijk, maar wat minder wanneer je hoogtevrees hebt. Daarnaast kun je nog genoeg andere dingen doen wanneer je op een vakantiepark in de buurt van één van de twee pretparken zit. Een dagje een uitstap naar een grote stad of de mooie natuur induiken. 

Rust en/of strand

Natuurlijk, je gaat ook op vakantie om lekker uit te rusten. Een huisje op de Veluwe of kiezen tussen de mooiste Vlieland hotels. Vlieland heeft de mooiste duinen, stranden en een heerlijk karakteristieke dorpskern waar je ook een heerlijk drankje kunt doen. Op de Veluwe vind je geen stranden, maar wel prachtige natuurgebieden, musea en een aantal steden in de nabije omgeving. 

Tot slot een kleine disclaimer; je bent natuurlijk niet gebonden aan één optie. Ons kleine kikkerlandje reis je makkelijk door in een uurtje of twee en een half. Je kunt daarom best op vakantie naar Maastricht, vervolgens een bootje huren in Giethoorn en daarna een fietstocht maken op de Veluwe en dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten als je kijkt naar de mogelijkheden.

Geef een reactie