NL Unlimited

Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Hoe koop je een huis in 2020?

Net als zoveel jonge mensen vandaag de dag heb ik de laatste maanden flink wat moeite gehad met het bemachtigen van een huis. Veel mensen zullen zeggen dat dit een probleem is wat al langer speelt, maar dat is maar tot een bepaald punt waar. Ziet u, in de jaren tachtig en negentig was er een tekort aan huizen, dat is waar, maar niet zo groot als nu. Volgens prognoses van het CBS en PBL gaat Nederland regelrecht richting woningnood. Hoe kan dit? Er zijn simpelweg te weinig nieuwe woningen. Dat is niet per se de schuld van de bouwbedrijven of de architectenbureaus, maar door het kleine oppervlak wat we met elkaar delen. U zal het wel gemerkt hebben, huizen worden steeds duurder. Maar niet alleen huizen zelf worden duurder, ook het kopen van de grond waarop deze staan wordt duurder. Vandaag de dag is er in Nederland een woningtekort van wel 350.00 woningen! De prognoses wijzen erop dat er tussen dit jaar en het jaartal 2035 wel 851.000 nieuwe woningen bij moeten worden gebouwd om te voorkomen dat we verder in de soep lopen. Waarom vertel ik dit? Omdat ik wil laten blijken dat ik het snapt dat het moeilijk kan zijn om een woning te zoeken. Mocht het u toch lukken dan wil ik u graag vragen de rest van deze blog te lezen om meer te weten te komen over de essentiële stappen van het kiezen van een huis. 

De harde realiteit

Iedereen wil graag in de stad wonen, de trend is immers wereldwijd te aanschouwen. Meer dan 50% van de wereldbevolking woont in steden en dit aantal neemt alleen maar toe. Er is een tal aan voordelen bij het wonen in de stad. Een daarvan is dat vrijwel alle essentiële benodigdheden binnen een paar minuten lopen aanwezig zijn. Je hoeft nooit ver te reizen, maar het is maar de vraag of dit opweegt tegen het gigantische prijskaartje wat erbij komt kijken. Veel woningen in de stad zijn extreem duur, niet omdat ze zo geweldig in elkaar zitten, maar voor hun locatie. Het is daarom belangrijk te overwegen of u het waard vind om een woning in de stad te vinden. Nederland heeft een goed OV netwerk waar veel mensen gebruik van maken. Net als zovelen kan u er daarom voor kiezen dat u een uur reizen van uw werk af gaat wonen. 

De klus

Als u een woning heeft gevonden is de volgende stap natuurlijk klussen! Een ding weet ik zeker, u wil led bouwlampen kopen. Dat heb ik tijdens mijn verbouwing niet gedaan en dat kostte mij flink wat geld. Het huren van bouwlampen lijkt voordelig maar dat is het op de lange termijn niet. U zal veel vaker klussen, zeker bij een goedkopere woning. Dan kan u maar beter goede verlichting hebben. Ik geef u graag meer tips in mijn volgende blogs!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén