Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Magazijnwerk is niet altijd even makkelijk

Zelf werk ik al heel mijn leven in het magazijn. Ik ben dan ook benoemd tot magazijnmanager. Het klinkt allemaal niet zo spannend maar iemand moet het doen. Mijn baan vergt dan ook veel vaardigheden. Ik moet zorgen dat alles op orde is en dat alle leveringen aan komen. Ook moet ik planningen maken voor de medewerkers die op dat moment mij komen helpen in het magazijn. Tijdens mijn werk in het magazijn moet ik ook veel met de heftruck werken. Anders komen de goederen helemaal nergens natuurlijk.

De heftruck

De heftruck bestaat dan ook al heel lang, al sinds de Eerste Wereldoorlog. De heftruck zorgt voor efficiëntie, hierdoor hoef je het niet meer met de hand te doen. De heftruck zorgt ervoor dat er meer tijd is voor andere belangrijke zaken. Ook hoef je dan ook niet bepaald sterk te zijn voor magazijn werk want de truck doet het zware werk. Maar om met een heftruck te werken moet je wel de vaardigheden hebben om een heftruck te besturen. Hiervoor is een certificaat nodig.

Ongelukken in het magazijn

Er gebeuren genoeg ongelukken in het magazijn. Ooit was er een keer een stapel producten omgevallen op een medewerker omdat de structuur niet goed was. Dit was natuurlijk een erge schrik omdat zoiets niet hoort te gebeuren. Naast dat is een heftruck ook niet zonder gevaren. Je moet weten hoe je ermee om moet gaan en weten wat die wel en niet kan tillen. Vanaf 16 jaar mag je al een heftruck besturen als je dan een certificaat hebt.

Beschadiging is ook een punt

Naast ongevallen kunnen er ook dingen beschadigen. Wanneer je werkt in een magazijn moet je goed opletten hoe je dingen plaatst. Wanneer een stapel producten niet strategisch is geplaatst kan het omvallen of sluit je jezelf in. Ook wanneer je gebruik maakt van een machine moet je opletten dat je niet de wanden van het magazijn beschadigd, of de machine zelf. Ook moet je opletten dat je niet tegen de producten aanrijdt.

Keuzes moeten er gemaakt worden

Bij de aanschaf van een heftruck moet je kijken naar welke aandrijving je kiest. In een magazijn is het niet handig om er een te kiezen die aan wordt gedreven door brandstof, want er komen allemaal gassen vrij. Wel kan je dan kiezen voor elektrisch alleen de kosten daarvan zijn wel duurder. Maar de gezondheid is natuurlijk veel belangrijker. Daar hangt geen prijs aan.

Zo zie je maar dat er veel aan de pas komt als het komt op magazijn werk. De ongelukken die er kunnen gebeuren en de aanschaf van machines.

Geef een reactie