NL Unlimited

Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Ontdek Nederland met de fiets

Fietsen is heerlijk en echt Hollands. Bijna iedere Nederlander heeft wel een fiets en het is heel normaal om op de fiets naar het werk of naar school te gaan. Hartstikke goed natuurlijk, want fietsen is gezond. Wil je echter wat meer gebruik maken van je stalen ros en eens andere routes fietsen dan de alledaagse route naar kantoor of naar de stad? Dan zit je in Nederland goed, want ons landje heeft een eindeloze hoeveelheid aan mooie fietsroutes. Dus waar wacht je nog op? Pomp de banden alvast op en lees hier wat onze tips zijn voor mooie fietsroutes!

Fiets als een local door Amsterdam

 Fietsen en Amsterdam gaan hand in hand. Voor degenen die in onze hoofdstad wonen weten dat je in de binnenstad beter te voet, te fiets of met de tram af bent dan met de auto. Over de grachten en door de kleine straatjes van het centrum van Amsterdam fietsen heeft iets magisch. Zowel overdag als ook 's avonds, als de bruggetjes over de grachten verlicht zijn en er een vredige sfeer hangt. Of je nu een elektrische fiets, transportfiets of herenfiets hebt, langs en over de Amsterdamse grachten fietsen is echt een aanrader. Dat is hoe de locals het doen. En het fijne aan reizen met de trein door Nederland is dat je je fiets mee kunt nemen. Dus de volgende keer dat je van plan bent naar Amsterdam te gaan, vergeet dan vooral je fiets niet!

Gooische natuur

Met de prachtige herfstkleuren is er niets mooiers dan naar het bos gaan. Dat is de plek waar je op een mooie herfstdag kunt genieten van alle prachtige tinten rood, bruin, geel en oranje. En het is nog leuker om het bos te gaan ontdekken op de fiets. Overal in Nederland heb je mooie fietsroutes door de bossen, langs verschillende dorpjes en steden. Een van onze absolute aanraders zijn de fietsroutes door de bossen en langs de landweggetjes in het Gooi. Je kunt daar fietsen naar het pittoreske dorpje Lage Vuursche en kasteel Drakensteyn bezoeken, maar je kunt ook langs de Loosdrechte Plassen fietsen, wat ook een prachtig stukje natuur is.

Heuvels en kastelen in Zuid-Limburg

Vind je dat recht toe recht aan fietsen over ons letterlijk platte land wat saai worden en ben je toe aan wat meer uitdaging voor de beenspieren? Reis dan af naar onze vrienden in het zuiden van Limburg en verken de mooiste plekjes van Zuid-Limburg al fietsend. Zeker als je uit het Noorden van Nederland komt voelt fietsen door Zuid-Limburg alsof je in het buitenland bent. Ontdek al het moois wat dit deel van Nederland te bieden heeft, zoals het mooie Valkenburg, historische kastelen en prachtige oude plaatsjes met vakwerkhuizen en wijngaarden. En ga voor de lunch vooral langs een van de vele restaurants om echt bourgondisch te genieten!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén