Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Stedentrip naar Budapest

Het is bijna zover, de vakantie week in het midden van mijn studiejaar. Op mijn studie is een jaar opgedeeld in vier blokken. Elk blok duurt tien weken, de laatste week is dan de tentamen week. Na twee blokken zit je dus op het midden van het studiejaar, er is dan een vaste vakantieweek ingepland. Dit is helaas buiten de kerst- en zomervakantie de enige periode dat we rust hebben op de universiteit. Dit is voor mij daarom ook een grote drijfveer om goed gebruik te maken van deze week. Ik studeer momenteel al vier jaar en ga elk jaar in deze week met studiegenoten op pad. Omdat we allemaal student zijn hebben we ook niet heel veel geld te besteden.

Jaarlijkse traditie

Daarom wachten we vaak tot de laatste week met het boeken van onze vakantie. Dit is inderdaad onze tentamen week, dus als studie ontwijkend gedrag zitten we dan vaak vliegtickets en huisjes te zoeken. Meestal gaan we op stedentrip naar een stad in Europa. Vorig jaar waren we naar Malaga geweest. Het jaar daarvoor hadden we een super week in Londen doorgebracht. Maar dit jaar was het nog de vraag waar we heen zouden gaan. Omdat ik al aardig op schema liep en mij goed voorbereid voelde voor mijn tentamens, had ik wel wat tijd over om. In deze vrije tijd zocht ik het hele internet af. Opzoek naar een mooie stad waar ik en mijn vrienden ons wel een week zouden kunnen vermaken. 

Eindelijk wat gevonden!

Dinsdag avond was het dan zo ver, ik vond een fantastische deal voor een trip naar Budapest. Ik belde direct mijn vrienden op en vroeg wat ze vonden van een stedentrip Budapest. Ze reageerde allemaal heel enthousiast. Koen was er al een keer geweest met zijn ouders, maar hij zei dat het een supergave stad was en dus niet erg vond om hier nog een tweede keer naar toe te gaan met ons. We schoten allemaal direct achter onze laptop en begonnen met het boeken. We hadden geluk dat er genoeg goedkope vliegtickets voor de hele groep waren. Nadat het was gelukt met het boeken van deze vliegtickets en we allemaal een zit plek hadden uitgekozen, werd het tijd om een slaapplek daar te vinden. We zijn online opzoek gegaan naar een appartement om te huren voor ons vijven. Helaas vonden we die avond niks wat binnen ons budget viel en er goed uitzag. De volgende dag belde Aron, een andere vriend van mij, ons lachend op. Hij had een perfect appartement gevonden midden in het centrum voor een spotprijs. Wij vertrouwde hem en hij mocht het direct boeken van ons. Nu nog even mijn tentamen goed maken en dan kan de pret echt beginnen!

Geef een reactie