Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Tips voor een schoon en georganiseerd kantoor

Een schoon en opgeruimd kantoor zorgt voor een prettigere werksfeer. Niemand wordt er tenslotte blij van als ze een hele dag op een rommelig en vies kantoor zitten. Het is ook bewezen dat een schone, georganiseerde werkomgeving zorgt voor meer productiviteit en minder stress bij werknemers. Daarnaast is je bedrijfspand natuurlijk een visitekaartje voor klanten. Met de volgende tips zorg je ervoor dat jouw bedrijfspand er altijd tiptop en georganiseerd uit ziet.

Zorg dat de schoonmaak is geregeld

Zorg voor een regelmatige schoonmaak van het kantoor. Je kunt hiervoor zelf intern personeel aannemen of samenwerken met een schoonmaakbedrijf. Het voordeel van een professioneel schoonmaakbedrijf is dat jouw werknemers zich met belangrijkere zaken bezig kunnen houden dan een roulerend schoonmaakrooster. Maar als je als bedrijf probeert om de kosten zo laag mogelijk te houden, of een klein bedrijf hebt met minder dan 20 man personeel, dan is een schoonmaakrooster natuurlijk een prima oplossing. Zo draagt iedereen een steentje bij aan een schone, fijne werkomgeving. En ook al werk je wel met een professioneel schoonmaakbedrijf, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je werknemers helemaal niets aan schoonmaakwerk doen. Spreek met het personeel af dat er meteen actie ondernomen wordt als iemand bijvoorbeeld koffie op zijn/haar bureau morst. Zo voorkom je vlekken die je er na te lang wachten niet meer uit krijgt.

Zorg voor opgeruimde bureaus

Een opgeruimd bureau ziet er niet alleen netjes uit, het verhoogt ook de productiviteit en de tevredenheid van de werknemers. Sommige bureaus kunnen na een tijdje uitpuilen met onbelangrijke documenten en andere prullaria, wat helemaal nergens voor nodig is. Motiveer je werknemers dan ook om eens in de zoveel tijd even goed door de spullen op hun bureaus te gaan en weg te gooien wat niet meer nodig is. Denk hierbij dus ook aan kantoorartikelen als pennen, paperclips, notitieblokken, Post-Its, etc. Dit zijn spullen die al snel in grote hoeveelheden op een bureau worden verzameld, en waar je echt niet zoveel van nodig hebt.

Zorg voor bedrijfsafvalcontainers

Als er regelmatig na de schoonmaak dingen weg gegooid moeten worden, is het belangrijk dat je weet wat je met al dat bedrijfsafval doet. Wat je als bedrijf kunt doen is een container huren. Containers zijn er voor verschillende soorten afval. Kijk goed naar wat voor afval jouw bedrijf over het algemeen produceert en zorg dat je de juiste containers huurt. Dit is belangrijk omdat je als bedrijf verplicht bent je afval te scheiden. Doe je dit niet, dan kunnen de boetes hiervoor flink hoog oplopen. Laat het dus niet zover komen en zorg dat je de afval verwerking van jouw bedrijf goed geregeld hebt.

Geef een reactie