Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer kan best wel lastig zijn. Vooral als je het nog nooit gedaan hebt. Je wilt natuurlijk dat je kind zich fijn voelt in zijn of haar kamer. In deze blog zal ik een aantal tips delen die ik zelf heb ondervonden tijden het inrichten van een kinderkamer. 

 

Number 1 rule: Maak het niet te druk

Gebruik niet te veel drukke kleuren en zet de kamer niet vol met veel te veel spullen. De kamer van je kind moet een plek zijn waar hij of zij zich terug kan trekken als dat nodig is. Kies daarom voor bij elkaar passende en subtiele kleuren. Ook moet er natuurlijk genoeg ruimte zijn om te spelen. Dus zet een bed neer, een bureautje en een bureaustoel

 

Kies een thema

Een kinderkamer moet natuurlijk niet erg saai zijn, maar een beetje avontuurlijk mag wel. Kies daarom een thema waar jouw kind dol op is. Denk bijvoorbeeld aan piraten, prinsessen, sportief of safari. Je kunt bijvoorbeeld leuke muur afbeeldingen gebruiken van dieren of prinsessen. Hierdoor hou je de kamer toch rustig, maar je geeft het wat extra’s. 

 

Opruimbakken 

Heeft jouw kind ook zoveel speelgoed en weet je niet meer wat je er mee aan moet? Kies dan voor handige meubels of opruimbakken. Bijvoorbeeld een bed waar je het een en ander in kwijt kunt of gewoon bakken onder het bed schuiven. 

 

Safety first 

Verder is het uiterst belangrijk dat jouw kind veilig kan spelen op zijn of haar kamer. Zorg daarom dat de stopcontacten zijn voorzien van beveiliging en dat snoeren netjes zijn weggewerkt. 

 

Kleed de kamer leuk aan door toffe accessoires

De kamer kun je warm maken door mooie gordijnen op te hangen, een lekker vloerkleed neer te leggen en een dekbed te kiezen dat bij het thema past. Zo maak je het niet te druk maar geef je de kamer wel een fijn knus gevoel. 

 

Kies voor een hoogslaper 

Heeft jouw kind een kleine kamer? Kies dan voor een hoogslaper om meer ruimte te creëren. Deze kun je ook krijgen in verschillende thema’s. Zo wordt slapen gaan echt een avontuur. 

 

Tekeningen van je zoon of dochter zelf

Hoe leuk is het om iets eigens te geven aan de kinderkamer? Koop een mooie lijst en hang hier een bijzondere tekening in die gemaakt is door jouw kind zelf. 

 

Heb jij nog tips om een kinderkamer leuk, grappig, avontuurlijk of efficiënt in te richten? Laat het me dan weten in de comments. Ik ben super benieuwd! 

 

Geef een reactie