Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Een verkeersregelaar helpt bij evenementen

Soms doen mensen een beetje lacherig over verkeersregelaars. Mensen die in een oranje of geel jasje langs de kant van de weg staan om mensen de goede kant uit te sturen. Verkeersregelaar lijkt geen echt beroep, maar niets is minder waar. Om verkeersregelaar te worden, zul je toch echt een opleiding moeten volgen. Je kunt niet zomaar een hesje aantrekken en het verkeer wel even gaan regelen. Dat zou juist gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Een opleiding tot verkeersregelaar volgen bij Binck is dan ook verstandig.

Waarom zou iemand verkeersregelaar willen worden?

Als jij graag buiten aan het werk bent en het fijn vindt om met allerlei mensen om te gaan, dan is verkeersregelaar worden echt iets voor jou. De ene keer sta je op een industrieterrein te zorgen dat de vrachtwagens veilig kunnen laden en lossen. De andere keer sta je op een druk kruispunt waar de stoplichten het door een storing niet doen. Maar het kan ook zomaar zijn dat je wordt ingezet bij een groot evenement. Denk dan aan een marathon, een triathlon of een menwedstrijd. Je maakt telkens weer andere dingen  mee, in steeds wisselende weersomstandigheden. Zo kun je jarenlang hetzelfde werk doen, zonder dingen twee keer mee te maken.

De afwisseling en de communicatie met je collega's

Veel verkeersregelaars vinden de afwisseling tussen de diverse opdrachten het leukst van alles. Dan weer dit, dan weer dat. Dan weer blije mensen die je een kortere route kunt wijzen, dan weer bozere mensen die je juist een flinke omleiding moet wijzen. Maar ook de communicatie met de collega's is belangrijk. Sta jij aan de ene kant van een kapotte brug en je collega aan de andere kant? Dan moet je goed communiceren over welke rij auto's er nu mag gaan rijden. Ook is het belangrijk om te communiceren met je collega's als je in afwachting bent van een peloton. Sluit jij op tijd de rotonde af en kunnen de wielrenners ongehinderd door?

Een opleiding volgen is wel belangrijk

Verkeersregelaar worden lijkt misschien niet zo moeilijk, maar het is een echt beroep, waarvoor een echte opleiding nodig is. In deze opleiding leer je veel theorie, maar ook oefen je veel in de praktijk. Zo sta je zeker bij iedere verkeerssituatie en dwing je gezag af. Jij bent degene die weet hoe het moet en de verkeersdeelnemers zullen, voor hun eigen veiligheid, goed naar jou moeten luisteren. Het is dan ook van belang dat je je de diverse handgebaren goed eigen maakt. 

Geef een reactie