NL Unlimited

Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Voor een lastige keuze staan

Wij leven in 2020 en er komen steeds meer producten op de markt. Momenteel studeer ik Entrepreneurship. Dit is een hele brede opleiding maar het uiteindelijk doel is om een gat in de markt te vinden. Tegenwoordig gaat dat niet zo gemakkelijk. Er zijn vele manieren om jouw product succesvol te maken. Ik ga er drie met jullie bespreken.

Stap 1

Denk even een stap terug. Voordat je je product gaat lanceren is het belangrijk om te kijken of je de markt kunt toetreden. Is het aantrekkelijk of juist niet. Wanneer je een goede markt hebt gevonden ga je de afnemersbehoeften in kaart brengen.

Het is tijd om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Begin met reclame maken. Maak zo veel mogelijk gebruik van Social Media. Je kunt gratis reclame maken via internet.

Een goede website is ook een goede basis. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten aanbieders waar je gemakkelijk zelf je website kunt bouwen. Maak je website vindbaar. Het kan voorkomen dat startende bedrijven achteraan in een zoekmachine eindigt. Dit is natuurlijk niet wat je wilt!

Stap 2

Je hebt ingespeeld op de wensen en behoeften van de afnemers door een product te ontwikkelen die compleet aansluit. Veel bedrijven vergeten hoe concurrerend de markt is. In Nederland zijn er veel iPhone telefoons terwijl op de Chinese markt juist veel Huawei telefoons zijn. Heb je gekeken naar de behoeften van de Nederlandse afnemers of juist internationale afnemers?

Het is tijd om je product te lanceren. Heb je de pers al benaderd? Heb je ambassadeurs of influencers gevonden die jouw product gaan promoten?

Verwacht niet te veel innovators. Je product zal waarschijnlijk pas aanslaan in de afnemende groeifase. Je moet continu op je hoede zijn omdat technieken tegenwoordig heel snel kunnen veranderen.

Je hebt als het goed is door de maanden heen een bepaald netwerk opgebouwd. Gebruik die ook! Durf te vragen aan je netwerk of zij jouw product willen aanbevelen aan hun netwerk.

Probeer productpresentaties te geven of lezingen. Mensen vinden het interessant om te horen welke nieuwe features er op de markt uitkomen.

Stap 3

Tot slot is aftersales een hele belangrijke stap. Upselling en service zijn twee belangrijke onderwerpen hierbij. Houd de klant tevreden en probeer een vertrouwen te winnen zodat de consument de volgende keer terugkomt naar jouw bedrijf. Sta klaar voor de klant wanneer hij/zij klachten heeft. Behandel met respect en zoek naar een oplossing.

Probeer ook samples mee te geven van je nieuwe productlijn, laat de consument geïnteresseerd raken.

Nu kan jij de markt veroveren!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén