Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Vuren balken zijn voor veel doeleinden geschikt

Vuren balken komen altijd weer van pas. Je kunt ze zowel binnens- als buitenshuis gebruiken. Zo kun je vuren balken heel goed gebruiken om een tussenmuurtje in je kamer zetten, maar ook om zelf mooie nieuwe tuinmeubelen mee te maken. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Vuren balken zijn gemakkelijk te bewerken en je kunt er veel dingen mee maken. Je kunt ervoor kiezen om de balken onbehandeld te laten, maar je kunt ze, als ze in het zicht komen, ook beitsen, schilderen of lakken. Komen de balken niet in het zicht, dan hoef je er verder niets mee te doen.

Vuren balken gebruiken voor een nieuw muurtje

Wil je een muurtje plaatsen om zo twee kamers te maken van één grote kamer? Dan kun je met vuren balken heel goed uit de voeten. Je kunt de balken op maat zagen en zo een frame bouwen voor het muurtje. Je kunt hiervoor de balken horizontaal op de vloer en tegen het plafond bevestigen en in de tussenruimte staande balken plaatsen. Zet de balken op een goede afstand van elkaar zodat je er gemakkelijk gipsplaat tegenaan kunt schroeven. Plaats eerst gipsplaat aan de ene kant en vul de ruimte dan op met isolatiemateriaal, je kunt het muurtje dan afwerken met gipsplaat aan de andere kant.

En voor buiten?

Wanneer je een creatieve bui hebt én je hebt zin in nieuwe tuinmeubelen, dan kun je met vuren balken heel mooie tuinmeubelen maken. Denk bijvoorbeeld aan een vaste loungebank in de hoek van je terras. Door gebruik te maken van geschaafde vuren balken kan je een echt mooi en stevig meubel maken. Het is wel verstandig om de balken, als je deze buiten gaat gebruiken, te behandelen. Zo voorkom je dat je mooie nieuwe bank ten prooi valt aan houtrot. Ook is het belangrijk dat je de bank niet direct in de volle grond zet.

Waar bestel je deze balken?

Bestel je vurenhout bij Pontmeyer. Je hoeft daar alleen maar even een account aan te maken en je kunt direct gaan bestellen. Het mooie aan bestellen via internet is dat je zelf kunt kiezen of je je bestelling wilt laten bezorgen of wilt afhalen op een van de 48 afhaallocaties. Ook als het regent is dat een goed idee om zelf naar een afhaallocatie te gaan. Je kunt hier namelijk gewoon binnenrijden met je auto en aanhanger. Je kunt dan droog inladen. Dat is beter voor je materialen.

Geef een reactie