NL Unlimited

Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Wat heb je allemaal nodig wanneer je op reis gaat?

Wanneer je van plan bent om op reis te gaan, zijn er een aantal factoren waar je zeker rekening mee zou moeten houden. Zo is het natuurlijk leuk wanneer je een vakantie boekt, maar zonder verdere benodigdheden kom je alsnog niet heel ver. Je dient bijvoorbeeld te beschikken over bagage, eventuele paspoorten of visums, en uiteraard een koffer of reistas. Een reistas op wielen is bijvoorbeeld erg ideaal wanneer je jouw bagage zo compact mogelijk wilt houden. Wanneer je niet wilt dat jouw kleding erg gaat kreuken, kun je beter voor een koffer kiezen. In dit blog bespreken we waar je allemaal aan moet denken wanneer je op vakantie gaat!

Reizen zonder verder gezeur, heb de administratie op orde!

Wellicht dat je het al eens hebt meegemaak. Je staat op het vliegveld bij de gate, is iemand zijn boardingpass verloren. Iedereen wacht op die ene persoon totdat het vliegtuig kan vertrekken. Een belangrijk onderdeel van reizen is dan ook dat je de administratie op orde dient te hebben. Zo dien je rekening te houden met visums en paspoorten. Binnen europa heb je soms aan een ID-kaart genoeg, maar buiten Europa heb je in ieder geval een paspoort nodig.

 

Bovendien heb je i sommige landen een visum nodig om het land binnen te komen. Turkije is hier een mooi voorbeeld van. Een visum kun je kopen bij je reisorganisatie, om vervolgens 3 maanden te mogen verblijven in het desbetreffende land waar je op vakantie gaat.

Hoe neem jij je bagage mee?

Moeite met het inpakken van je koffer, we kennen het allemaal wel. We maken allemaal een selectie van kleding dat we mee willen nemen, maar toch is het altijd net teveel. We hebben moeite met het proppen van spullen in onze koffer, omdat we simpelweg teveel willen.

Een simpele oplossing voor al deze problemen, is een reistas op wielen. Zo heb je een enorm voordeel dat je met een reistas op wielen je bagage zo klein of zo groot mogelijk kunt maken. Waar een koffer niet uitgerekt kan worden, is een reistas op wielen ideaal om de tas iets kleiner te maken, of juist om iets uit te rekken!

Verder is het belangrijk dat je jezelf goed inleest in de informatie van de reisorganisatie en het hotel. Schrijf de tijd wanneer je kunt inchecken op en onthoud goed wanneer je kunt ontbijten. Het zijn vaak de kleinste dingen die je net zult vergeten. Hele fijne vakantie!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén