NL Unlimited

Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Weekend weg met de familie

Ieder jaar organiseert mijn familie een weekend weg naar de Waddeneilanden. Dit jaar was extra speciaal omdat mijn Opa er voor de laatste keer bij zou zijn.
Een ernstige ziekte heeft onze familie getroffen en daarom gaan wij speciaal voor Opa naar zijn geboorteplaats, op Terschelling.

Vrijdagochtend

Het is tijd om onze spullen in de auto te doen. Ik kijk naar boven en ik zie een grijze lucht. Grote wolken naderen onze woonplaats. Als dit maar niet het hele weekend zo is, dacht ik.

Mijn Opa zou met mijn oom en tante mee rijden. Onze auto zat al heel erg vol.

Met z’n vijven rijden wij naar Den Helder om daar vervolgens de boot te pakken. Uiteraard hebben wij voor de snelle boot gekozen. Opa was erg enthousiast en ik liep samen met hem naar het dek. Op het dek riep ik naar Opa dat hij zijn fotocamera even moest pakken, maar ik geloof niet dat hij het heeft gehoord. Opa kan al niet zo goed horen, daarom heeft hij een gehoorapparaat in het oor. Logisch dat hij het niet hoorde, het waaide enorm hard. De grijze wolken bleven gelukkig achter in Den Helder.

Na een uurtje varen komen wij aan op Terschelling. Er hangt een strakblauwe lucht boven het eiland. Er worden passagiers opgewacht door familieleden en de zeemeeuwen vliegen over de haven. Opa vertelde mij dat het voelde als thuiskomen. Ik was erg blij voor hem.

Zaterdag

Het was tijd voor een aantal leuke activiteiten. Wij hebben elektrische fietsen gehuurd om zo het hele eiland over te crossen. Opa reed steeds met mijn neefje Tom mee. Opa was niet in staat om zulke afstanden te fietsen, dus kon hij met het hondje op schoot gerust mee naar het strand. Op het strand stond er iets klaar voor hem. Een zogenaamde hovercraft. Hiermee kon hij het strand op.

Het is fijn om zulke momenten te kunnen delen, nu hij er nog is. Dit weekend staat in het teken van Opa en willen wij hem daarom zo verwennen.

Wij zijn elke straat ingegaan die Terschelling maar kent. Hier heeft Opa ons leuke verhalen verteld.

Zondag

Het was weer tijd om naar huis te gaan. De helft van de familie nam de snelle boot en de andere helft de langzame boot, vanwege de auto.

Afscheid nemen was best lastig. We hebben een leuk weekend achter rug en dit zijn herinneringen om nooit meer te vergeten.
Toen wij weer aankwamen in Den Helder was het weer grauw weer, terwijl wij op Terschelling het hele weekend mooi weer hebben gehad. Het had zo moeten zijn.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén