NL Unlimited

Blog over alles wat er in Nederland speelt

Blog

Welke vloer past het beste bij jou en jouw huis?

Ga je verhuizen en vraag jij je af wat voor vloer je in huis wil hebben? Of is jouw huidige vloer toe aan vervanging? In deze blog bespreek ik een aantal hippe en moderne vloeren. Wie weet zit er wel iets voor je tussen. 

 

Parketvloer

Een parketvloer wordt ook wel eens een houtenvloer genoemd. Het leuke aan een parketvloer is dat iedere vloer anders is doordat het bestaat uit houten delen die je eindeloos kunt combineren. Er zijn drie soorten parketvloeren te vinden op de markt namelijk: massief, lamelparket en multiplank parket. Een massieve parketvloer bestaat volledig uit massief hout. Dit kan wel eens nadelig zijn omdat het slecht tegen luchtvochtigheid kan. Een lamelparket is gemaakt van lamel hout afkomstig uit Rusland. Deze soort parket is vrij goedkoop. De multiplank parket bestaat uit verschillende lagen. De onderste laag is opgebouwd uit een multiplex van eikenhout waardoor er een sterke constructie ontstaat. 

 

Gietvloer

Een hele hippe en moderne optie is een gietvloer! Dit is een afwerklaag die uit moet harden op de ondervloer. Er zijn verschillende stoffen die je kunt gieten. Bijvoorbeeld een betonvloer of een grindvloer. Een groot pluspunt van een gietvloer is dat het makkelijk te onderhouden is. Ook blijft een gietvloer lang mooi en is dus erg duurzaam. 

 

Visgraatvloer 

Ben je opzoek naar een traditionele vloer? Kies dan voor een vloer met een vispatroon. Hierbij worden de planken loodrecht op elkaar gelegd. Hierdoor kun je het patroon vergelijken met een visgraat. Dit is een chique vloer die vroeger vooral werd gebruikt in herenhuizen. Maar ook tot op de dag van vandaag is een visgraatvloer zeer luxe. Deze vloeren zijn te verkrijgen van verschillende materialen kies bijvoorbeeld voor laminaat! 

 

Tegels

Tegels hoef je niet alleen te leggen in je badkamer, maar ze kunnen ook uitstekend in de woonkamer. Je kunt er ook voor kiezen om mooie tegels te leggen in de keuken en over te laten naar de woonkamer waar je vervolgens hout of een andere vloer neerlegt wat er goed bij past. Tevens zijn tegels goed schoon te maken en dier en kind proof. Kies voor een mooie antraciet, zwarte of grijze vloer. Of creëer een speciaal effect met een mozaïek vloer. 

 

Laminaat 

Een laminaatvloer is super makkelijk te leggen en er komen steeds meer verschillende opties op de markt. Een laminaatvloer is ook zeer betaalbaar en makkelijk in onderhoud. Het enige nadeel is dat een dergelijke vloer gehorig is. 

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén